[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comercializau droguri în întreaga țară direct din penitenciare. Oamenii legii au reținut 5 bărbați în urma mai multor investigații
5 Noiembrie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale împreună cu angajații Direcției de Combatere a Crimei Organizate a INI și Agenția Națională a Penitenciarelor, au deconspirat o grupare criminală specializată  în organizarea transportării și comercializare a drogurilor în cantități deosebit de mari, pe întreg teritoriul țării, filiera cărora era coordonată din Penitenciarul nr. 1 Taraclia și Penitenciarul nr. 5 Cahul, transmite CURENTUL.

Investigațiile în privința membrilor grupării, cinci bărbați, printre care și doi condamnați, cu vârsta cuprinsă între 25 și 38 de ani, au durat aproximativ 4 luni.

În rezultatul efectuării măsurilor special de investigație și acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că, persoanele condamnate coordonau activitatea infracțională prin intermediul telefoanelor mobile, care le dețineau ilegal în instituțiile penitenciare.

Astfel, o parte din suma bănească destinată pentru procurarea drogurilor era transferată pe contul de telefonie mobilă a organizatorilor care se aflau în penitenciare.

Ulterior, aceștia comunicau intermediarilor despre cantitatea de droguri care urmează să o pregătească și suma bănească care urmează să o primească de la cumpărător.

Procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii INI, au reținut membrii grupului criminal organizat, în flagrant, în timpul comercializării drogurilor.

În rezultatul efectuării acțiunilor de urmărire penală, inclusiv percheziții în instituțiile penitenciare, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, cartele SIM, droguri, utilaje artizanale de consumare a drogurilor, mijloace bănești obținute în urma comiterii infracțiunii.

Actualmente, trei dintre suspecți sunt reținuți, iar celorlalte două persoane care se află în penitenciar, urmează a li se înainta acuzarea.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților