[ X ]
[ X ]
[ X ]
Codul Audiovizualului va deveni Codul Serviciilor Audiovizualului
23 Martie

În următoarele săptămâni, Parlamentul va vota, în prima lectură, noul Cod al Audiovizualului, redenumit în Codul Serviciilor Audiovizualului. Anunțul a fost făcut de Președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul declarațiilor de presă, transmite CURENTUL.

Andrian Candu a menționat că proiectul urmează a fi transmis Comisiei educație, cultură și mass media, pentru a fi pregătit și transmis spre aprobare.

„Grupul de lucru a lucrat la proiectul Codului Audiovizualului și ieri acesta a fost înregistrat în Parlament. Codul este redenumit în Codul Serviciilor Audiovizualului. Acesta transpune noi directive și facilități pentru piața industriei audiovizualului de la tot ce ține de produs local, publicitate, emisiuni prime-time, etc.. Comisia de specialitate va discuta asupra proiectului înregistrat și în următoarele 2 săptămâni acesta va fi votat în primă lectură de Parlament. Ulterior proiectul va fi dat spre expertiză internațională la Consiliul Europei, OSCE și UE, chiar va fi expertizat de Freedom House, InterNews, etc.”, a spus Andrian Candu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților