[ X ]
[ X ]
[ X ]
Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte: „Solicităm instanțelor de judecată să revină la normalitate, să aplice cu bună credință prevederile legale”
22 Iunie

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte solicită instanțelor de judecată „să revină la normalitate” și să caseze hotărârile privind nevalidarea alegerilor locale anticipate din municipiul Chișinău din data de 20 mai și 3 iunie 2018, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Coaliția a atenționat, printr-o declarație, în urma acestor decizii există riscul suprimării totale a voinței populare din mun. Chișinău, riscul ca alegeri repetate să nu mai fie confirmate și să fie un primar interimar în capitală.

„Solicităm instanțelor de judecată să revină la normalitate, să aplice cu bună credință prevederile legale și să caseze hotărârile Judecătoriei Centru și Curții de Apel Chișinău, prin care nu s-a confirmat legalitatea alegerilor din 20 mai și 3 iunie 2018.

Organizațiile semnare își reiterează suportul pentru supremația legii și supremația voinței populare și cheamă toți actorii implicați în proces să dea dovadă de maturitate politică și respect profund pentru tradițiile cu adevărat democratice”, se spune în declarația Coaliției.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților