[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNESP instituie stare de urgență în sănătate publică pe unități teritorial administrative
28 Septembrie

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică constată că situația epidemiologică este nefavorabilă, fiind determinată în principal de tendințele negative majore atestate în anumite unități administrativ-teritoriale ale țării. În scopul sporirii randamentului măsurilor aplicate de prevenire și control a infecției COVID-19, precum și a eficienței gestionării resurselor, Comisia națională extraordinară de sănătate publică a instituită starea de urgență în sănătate publică pe unități teritorial-administrative, transmite CURENTUL. 

De asemenea, au fost stabilite gradele de alertă în funcție de indicatorii nivelului de risc. Gradul “cod roșu” este asimilat stării de urgență în sănătate publică. La fel, a fost stabilite măsurile de sănătate publică aplicabile la nivel național.

Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor institui măsurile de sănătate publică conform Planului de pregătire și răspuns la infecția cu Coronavirus de tip nou (COVID-19) – Versiunea 2, în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ gestionat.

Ajustarea (înăsprirea/relaxarea) măsurilor de sănătate publică, ce vizează activitatea instituțiilor de învățământ, instituțiilor medico-sanitare, instituțiilor de prestare a serviciilor publice, instituțiilor de ordine publică, a agenților economici, birourilor electorale și a secțiilor de votare, vor fi coordonate în prealabil cu Comisia națională extraordinară de sănătate publică. Detalii https://bit.ly/2HxcLBy

Inapoi la arhiva noutaților