[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNAS: Toate prestațiile sociale se achită la timp
20 Ianuarie

Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) informează că în luna ianuarie 2019 calcularea şi plata pensiilor, indemnizaţiilor, alocaţiilor, suportului financiar, ajutorului unic, compensaţiilor, etc. au fost efectuate la timp şi în mărime deplină. Datorii la capitolul achitări nu sunt, transmite CURENTUL.

De asemenea, specialiştii CNAS au efectuat la timp toate calculele necesare privind majorarea cu 10% a pensiilor pentru circa 453 de mii de beneficiari al căror cuantum nu depăşeşte minimul de existenţă pentru pensionari pentru semestrul I al anului 2018 în mărime de 1589 de lei.

Totodată, la data de 9 ianuarie, curent, a fost transferat suportul unic în mărime de 600 de lei pentru circa 60 de mii de beneficiari de alocaţii sociale.

De menţionat, că în luna ianuarie a fost efectuată plata tuturor prestaţiilor sociale, inclusiv, a ajutorului social şi a ajutorului pentru perioada rece a anului. Sumele ajutorului social şi a ajutorului pentru perioada rece a anului pot fi solicitate de beneficiari în decurs de 6 luni, consecutiv.

În total, pentru toate tipurile de prestaţii sociale (pensii, indemnizaţii, alocaţii, suport financiar, ajutor unic, compensaţii, etc.) s-au transferat 1746989,2 mii lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților