[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNAM urmează să monitorizeze în acest an peste 20 de proiecte finanţate din fondul de dezvoltare
27 Mai

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a planificat monitorizarea pe parcursul anului curent a 23 de proiecte investiţionale finanţate din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al companiei, transmite CURENTUL.

Proiectele respective au scopul de a spori calitatea serviciilor medicale, eficienţa şi randamentul instituţiilor, prin modernizarea şi optimizarea clădirilor şi infrastructurii.

Mai mult de jumătate dintre proiecte prevăd dotarea prestatorilor cu echipamente performante necesare inclusiv pentru diagnosticarea şi tratamentul COVID-19. Celelalte proiecte vizează reparaţia unor săli sau secţii medicale, construcţia, reconstrucţia sau renovarea unor oficii ale medicilor de familie sau centre de sănătate, dotarea Serviciului de asistență medicală urgentă prespitalicească cu echipamente de telecomunicații etc.

Reprezentanţii Serviciului proiecte investiţionale din cadrul CNAM au iniţiat joi, 27 mai, procesul de monitorizare a realizării contractului de finanţare a proiectului privind asigurarea Institutului Mamei şi Copilului cu un sistem radiodiagnostic mobil. După vizita la faţa locului, reprezentanţii CNAM urmează să constate dacă acţiunile realizate au dus la atingerea obiectivului proiectului.

Menţionăm că cele 23 de proiecte au fost desemnate câştigătoare în urma concursurilor desfăşurate în anii 2018-2021 de selectare a proiectelor investiţionale finanţate din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM.

Inapoi la arhiva noutaților