[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNAM a cheltuit peste un miliard de lei pentru serviciile oferite de medicii specialiști
15 Iunie

Compania Națională de Asigurări în Medicină a alocat în 2022 peste un miliard de lei pentru serviciile oferite de medicii specialiști la nivelul asistenței medicale specializate de ambulatoriu (AMSA), cu 76 de milioane mai mult față de 2021.

Beneficiarilor le-a fost oferită asistență medicală în cadrul a circa șase milioane de vizite consultative, în creștere cu aproape un milion de vizite comparativ cu anul precedent.

Cele mai solicitate servicii au fost cele prestate de medicii obstetricieni-ginecologi, ortopezi-traumatologi, neurologi, oftalmologi și chirurgi.

De asemenea, în cadrul AMSA au fost finanțate aproape 90 de mii de ședințe de hemodializă, peste 18 mii de ședințe de radioterapie, mai mult de 46 de mii de vizite în cadrul centrelor de intervenție timpurie destinate copiilor cu nevoi speciale/tulburări de dezvoltare și risc sporit, peste 473 de mii de vizite pentru prestarea asistenţei medicale stomatologice.

Costul mediu al unei vizite la medicul specialist a constituit anul trecut 172,5 lei, iar al unei vizite consultative în asistența medicală stomatologică – 194,3 lei.

De asemenea, în cadrul asistenței medicale specializate de ambulatoriu au fost acoperite cheltuielile pentru alimentație și transport public de la/la domiciliu pentru persoanele cu tuberculoză, fiind alocate peste 12 milioane de lei, cu aproape două milioane mai mult comparativ cu 2021.

Pentru acordarea în 2022 a asistenței medicale specializate de ambulatoriu, CNAM a contractat 124 de prestatori de pe întreg teritorul țării, și anume: 109 de prestatori publici și 15 privați.

Inapoi la arhiva noutaților