[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNA desfășoară percheziții la Primărie. Este vizată Direcția arhitectură! (UPDATE)
19 Octombrie

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) desfășoară percheziții la Primăria Capitalei, transmite CURENTUL.

Potrivit Primarului General interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, perchezițiile se fac la Direcția arhitectură, urbanism și relații funciare.

„Direcția arhitectură este aparte de clădirea Primăriei. Nu m-ar mira dacă este vizată într-un dosar de corupție”, a spus Ruslan Codreanu.

El a mai menționat că a fost informat dimineața despre aceste percheziții și nu cunoaște care este scopul acestora, dar nu se miră.

„Nu mă miră că se fac percheziții la această Direcție. Am spus și când eram consilier că sunt încălcări. Am fost informat dimineața că CNA este la noi. Vreau să văd și eu scopul vizitei, care este dosarul, tot ce va fi nevoie de la Primărie noi vom oferi, suntem deschiși să colaborăm. Aș vrea să sper și cred că nu este o vizită care ne va lăsa apoi în ceață, să fie o finalitate în acest caz”, a mai spus Codreanu.

UPDATE 12:00: Potrivit CNA, în această cauză, sunt vizaţi funcţionari ai Primăriei Chişinău, intermediari, dar şi beneficiari ai serviciilor acestora. Ei sunt bănuiţi că ar fi soluţionat un şir de probleme privind legalizarea unor acte pentru diferite construcţii. În prezent, la CNA au fost escortate, pentru audieri, 17 persoane (fizice).

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților