[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNA a reținut până acum 18 persoane din cadrul legal
20 Septembrie

În legătură cu descinderile făcute astăzi de către ofițerii CNA și procurorii Anticorupție, soldate cu reținerea a 6 magistrați, procurorul anticorupție, Viorel Morari, a ținut un briefing de presă unde a enumerat toate reținerile făcute până acum, transmite CURENTUL.

„Referitor la acțiunile de azi, CNA a efectuat un șir de acțiuni de urmărire penală în instanțele de judecată și a efectuat unele perchiziții la domiciliile persoanelor. În total au fost implicați ofițeri de urmărire penală ai CNA și ofițeri de investigație din cadrul acestei instituții. Au fost vizate în total 20 de persoane, dintre care 16 judecători și 4 executori judecătorești!, a declarat procurorul.

Potrivit lui, procurorii Anticorupție au reținut 18 persoane, dintre care 15 judecători și 3 executori judecătorești. „Acțiunea de urmărire penală se desfășoară în continuare și este imposibil să furnizez informații. Este necesar timp pentru realizarea lor de succes. Acțiunea va dura și mâine și sperăm să avem mai multe informații”, a declarat Morari.

Morari a mai spus că, acțiunile întreprinse în privința judecătorilor au fost efectuate cu acordul Consiliului Superior al Magistraturii. „În această dimineață Procurorul a adresat o sesizare în acest sens către Consiliul Superior al Magistraturii și eu au autorizat o parte dintre sesizările Procurorului General”, a spus Viorel Morari.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților