[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNA a lansat campania națională „Lecții de integritate”. Iată care e scopul!
20 Septembrie

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a lansat astăzi Campania Naţională de Informare şi sensibilizare publică despre măsurile de prevenire a corupției, prevăzute în Legea integrității nr. 82din 25 mai 2017, informează CURENTUL.

Campania se desfăşoară în parteneriat cu PNUD, cu suportul financiar oferit de Guvernul Norvegiei şi are ca scop informarea şi sensibilizarea opiniei publice despre acţiunile de prevenire a corupției, precum şi de creare a mediului zero-toleranță față de acest fenomen.

Director-adjunct al CNA, Cristina Ţărnă, a declarat că, campania „Lecţii de integritate” își propune să realizeze o schimbare de mentalitate asupra corupției în rândul cetățenilor.

„Astăzi lansăm 3 din cele 16 filmulețe planificate în cadrul acestei campaniei, iar 12 din ele se referă la integritatea instituțională. Este vorba despre redarea unor situații. Filmuleţele promovează comportamentul integru al agenţilor publici şi oferă explicaţii despre obligaţiunile acestora şi responsabilitatea funcţionarului în faţa cetăţeanului. Campania va oferi cetățenilor informație simplă și accesibilă despre obligațiile de integritate pe care le are clasa politică, agenții economici, dar, cel mai important – angajații statului și instituțiile publice. Încercăm să-i deprindem pe cetățenii cu felul în care este normal să fie tratați în instituțiile publice și la ce tip de abordare trebuie să existe în instituțiile publice, care sunt responsabilitățile acestora față de cetățenei”, a precizat Țărnă.

Totodată, directorul adjunct al CNA a menționat că, ieri, a transmis o scrisoare către CCA, prin care a solicitat să îi sprijine în promovare la toate posturile TV naționale și regionale.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților