[ X ]
[ X ]
[ X ]
Clasele de salarizare pentru asistenții sociali comunitari și asistenții parentali profesioniști vor crește
22 Septembrie

Clasele de salarizare pentru asistenții sociali comunitari și asistenții parentali profesioniști cu studii profesional tehnice vor crește. Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat raportul, iar Comisia economie, buget și finanțe – coraportul la proiectul de modificare a Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Totodată, se propune majorarea claselor de salarizare și pentru alte categorii de salariați. Impactul legii va fi de 35,9 milioane de lei anual.

Modificările intervin ca urmare a carențelor cu privire la sistemul de salarizare din sectorul bugetar ce țin de salariile mici ale unor categorii de angajați, poziționarea necorespunzătoare în ierarhia posturilor, nivelul diferențiat de salarizare a unor titluri de funcții care îndeplinesc același tip de sarcini ș.a.

Concomitent, în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, se propune stabilirea unui spor suplimentar la salariu pentru realizarea sarcinilor prioritare. Sporul, în mărime de până la 75% din salariul de bază, vine să stimuleze financiar personalul nemijlocit implicat în realizarea sarcinilor de aderare a Moldovei la UE.

Proiectul de lege urmează a fi supus dezbaterilor în ședința plenară a Legislativului.

Inapoi la arhiva noutaților