[ X ]
[ X ]
[ X ]
Circa 986 mln. de lei va pierde R. Moldova, dacă relația cu FMI s-ar bloca. Cum argumentează fosta ministră a Finanțelor
3 Decembrie

„Dacă relația dintre R. Moldova și Fondul Monetar Internațional s-ar bloca, R. Moldova va pierde circa 986 mln. de lei destinate pentru reforma poliției, carabinierilor, finanțe publice și asistența macrofinanciară”. Declarația a fost făcută de fostul ministru al Finanțelor, Natalia Gavrilița într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, transmite CURENTUL.

Pentru a nu admite acest risc, Natalia Gavrilița spune că Guvernul va trebui să meargă cu rectificarea bugetului în februarie – martie.

„Pentru că Fondul Monetar Internațional nu va accepta surse de finanțare a deficitului incerte. Mai mult ca atât, vor fi făcute și analize referitor la nivelul de îndatorare a R. Moldova și presupun că aceste datorii cu rate mai mari sau unde nu există condiții transparente nu vor fi acceptate. Pentru a obține împrumuturile pentru finanțarea deficitului pe lângă aceste granturi despre care am vorbit aveam planificate împrumuturi de la Banca Mondială, Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional în sumă de 1 miliard 500 de milioane și cei de la Banca Mondială au vorbit foarte clar că, dacă sunt luate decizii care distorsionează sistemul de asigurări sociale, atunci acești bani nu vor putea veni”, a spus Natalia Gavrilița.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților