[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cine sunt candidații desemnați de Guvern pentru funcțiile de judecători ai CC
9 August

Comisia de concurs pentru selectarea candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale (CC) din partea Guvernului Republicii Moldova și-a anunțat decizia, informează CURENTUL.

În urma concursului desfășurat, Comisia propune Guvernului pentru examinare numirea în funcția de judecător al Curții Constituționale a 4 candidați, menționați în ordinea descrescătoare a punctajului obținut în concurs.

Astfel, este vorba despre Liuba Șova, Eduard Serbenco, Vladimir Grosu și Nicolae Roșca.

De menționat că, Comisia de concurs a fost constituită din următorii membri: premierul Maia Sandu, ministrul Justiției, Olesea Stamate, secretarul general adjunct al guvernului, Roman Cazan, avocatul poporului, Mihail Cotorobai (drept de vot consultativ), expertul în drept public, Nicolae Osmochescu, doctorul în drept, Octavian Cazac, președintele Centrului de Resurse juridice, Vladislav Gribincea, și directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Iulian Groza.

Amintim că, din partea Guvernului sunt numiți doi judecători. Alți doi sunt numiți de la Parlament și încă doi de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților