[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cine aspiră la cele 2 funcții vacante de membru al Consiliului Audiovizualului
18 Iunie

Biroul permanent al Parlamentului a aprobat, în ședința de ieri, patru candidaturi pentru participare la concursul de suplinire a două funcții vacante de membru al Consiliului Audiovizualului, care urmează a fi propuse de Parlament, informează CURENTUL.

Astfel, candidaturile Victor Focșa, Larisa Manole, Ala Ursu-Antoci și Vadim Mișin vor concura la proba interviului care urmează a fi organizată și desfășurată de către Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Ulterior, comisia de profil va propune plenului Parlamentului candidaturile pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Consiliului Audiovizualului.

Totodată, Comisia juridică, numiri și imunități va examina dacă candidații selectați întrunesc cerințele prevăzute de Codul Serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova.

Hotărârea intră în vigoare la data adoptării.

Potrivit art.76 al Codului Serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, Consiliul Audiovizualului este constituit din 9 membri, doi fiind propuși de Parlament, un membru propus de Preşedintele Republicii Moldova, un membru propus de Guvern și 5 membri propuşi de organizaţiile societăţii civile, selectaţi prin concurs public de către comisia parlamentară de profil. Membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnaţi prin hotărîrea Parlamentului, adoptată cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, pentru un singur mandat de 6 ani.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților