[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cinci cetățeni străini, reținuți în încercare de a trece ilegal frontiera moldo-română
21 August
În data de 19 august 2023, acționând în baza datelor precum că unii cetățeni străini nu s-au prezentat la Centrul de cazare pentru solicitanți, dar și la valorificarea unor informații operative, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD au depistat cinci persoane de naționalitate străină, printre care și un minor, în tentativa părăsirii ilegale a teritoriului R. Moldova spre România.
În jurul orei 02:00, pe direcția localităților Paicu(RM) – Vădeni(RO), cu ajutorul sistemelor de termoviziune și dronă au fost observate siluetele a mai multor persoane care înaintau spre malul Prutului. Imediat, patrule din cadrul Direcției Sud și Sectorului Poliției de Frontieră Gotești au intervenit în regiune pentru reținerea persoanelor.
La fața locului a fost stabilită prezența cetățenilor străini, trei din Republica Burundi (două femei de 26 și 33 de ani, dar și un copil de 9 ani) și doi bărbați de 20 și 27 ani, originari din Republica Camerun. Asupra lor dețineau genți și pungi în care erau pregătite veste gonflabile de înot și alte bunuri personale.
Din informațiile deținute la nivelul Poliției de Frontieră persoanele din R. Burundi nu ar fi la prima abatere de la lege, la începutul anului curent fiind descoperite în PTF Ungheni(fero) cu acte franceze falsificate.
Cele cinci persoane au fost preluate de către Inspectoratul General pentru Migrație în vederea aplicării în privința lor a custodiei publice pe o perioada de 30 de zile, după care expulzarea din Republica Moldova. În continuare, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD documentează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
Inapoi la arhiva noutaților