[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cinci cetățeni ai Bangladesh intenționau ilegal să ajungă din R.Moldova în România
3 August

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Cuhnești au identificat cinci cetățeni ai Bangladeshului, care aveau intenție clară de a trece ilegal frontiera moldo-română.

În dimineața zilei de 1 august 2023, străinii au venit din mun. Chișinău până în localitatea de frontieră Bisericani, raionul Glodeni, urmau să-și continue deplasarea, pe jos, spre frontiera de stat cu scopul de a ajunge în România.

Fiind depistați, la fața locului s-a stabilit că aveau asupra lor permise de ședere ca lucrători imigranți la o întreprindere din Chișinău, angajatorul căreia reziliase cu ei contractele de muncă.

Ca urmare a spectrului de măsuri întreprinse și materialelor probatorii, acumulate de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST în comun cu angajații Inspectoratului General de Migrație – DR Nord, cei cinci cetățeni ai Bangladesh au fost plasați la Centrul de plasament temporar al străinilor pe un termen de 30 zile cu revocarea dreptului de ședere. Măsura a fost luată ieri, 2 august 2023, conform Hotărârii Judecătoriei Bălți, sediul central.

În continuare echipa comună desfășoară acțiuni speciale de investigație în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și a altor persoane implicate.

Inapoi la arhiva noutaților