[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chirtoacă explică, cronologic, evenimentele care au stat la baza dosarului parcărilor cu plată
9 Aprilie

Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a enumerat, în ordin cronologic, toate faptele care au stat la baza inițierii cauzei penale în dosarul parcărilor cu plată, în care este învinuit, transmite CURENTUL.

Dorin Chirtoacă menționează că se discută partea a doua a acțiunilor, dar trebuia de început cu prima parte.

„Lucrurile au început în 2011, când BERD a elaborat termenii de referință pentru drumurile din Chișinău, adițional era și proiectul parcărilor cu plată. O companie internațională trebuia selectată pentru a fi consultant, să facă raport și studiu al acestui proiect. O companie engleză a câștigat și a elaborat acest studiu, care a costat 200 mii euro. Comisia juridică în iunie a aprobat studiul, a format un grup de lucru și a venit cu o propunere. În aprilie studiul efectuat a fost transmis către Agenția Proprietății Publice pentru avizare. Domnul Grozavu a trimis-o, dar fiind audiat a spus că nu știe ce a transmis. APP a transmis un aviz pozitiv. Caietul de sarcini a fost aprobat și s-a publicat anunțul de inițiere a licitației publice. Licitația s-a făcut pe baza altui document. Presupun că acest documentul a fost elaborat împreună cu compania care a câștigat licitația. În septembrie 2015 s-au inițiat procedurile de licitație. În octombrie a fost stabilit câștigătorul, el a fost înștiințat, Comisia de licitație a aprobat proiectul contractului și l-a expediat agentului economic. Primăria primește răspuns că negocierea deja a fost. Presupun că ea nu avusese loc.

Direcția transport s-a adresat viceprimarului Grozavu și informează că partenerul e gata să semneze contractul. La 3 decembrie contractul a fost semnat. Varianta contractului semnat nu a ajuns niciodată la CMC, dar a fost transmis mai departe instituțiilor abilitate. I-am chemat și la mine să clarificăm detaliile.

În 2017 ei semnează un contract adițional. În aprilie au avut loc o serie de discuții privind această chestie. Am fost informat că în instanță este un proces civil. Când am fost arestat, am discutat cu șeful Procuraturii Anticorupție. I-am arătat toate documentele. El mi-a spus că nu au ce face că de la mine au luat contractul semnat”, a menționat Dorin Chirtoacă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților