[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chirtoacă: „Este nevoie de a fi format un consiliu de apărare a voturilor”
5 Octombrie

Șefia Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, copreședinte al Blocului Electoral UNIREA, pretendent la fotoliul de Președinte, susține că a fost creat un precedent cu privire la Comisia Electorală Centrală (CEC), informează CURENTUL.

„În ultimele 2-3 zile, noi – Mișcarea Unirea am creat un precedent. Am demonstrat că instituția care nu are dreptul să greșească a greșit. Dacă la 20 de mii de semnături date de cetățeni, CEC a greșit, atunci cum va fi la alegeri? Cum vom număra rezultatele? Mai poate garanta CEC rezultatul alegerilor? Evident că nu”, a declarat Chirtoacă.

În acest fel, liderul a propus: „Strategia noastră trebuie să fie următoarea: toți pentru unul și unul pentru toți. Votul anti-Dodon trebuie să fie unul răsunător și drastic, pentru ca să nu poată nimeni umbla la cifre. Este nevoie de a fi format un consiliu de apărare a voturilor. Să avem cu toții observatori în toate secțiile de votare. Să ne înțelegem între noi unde vom avea observatori în secții, astfel încât acești observatori să monitorizeze procesul de numărare a voturilor pentru a nu se frauda”.

„În raionul Florești, unde eram trecuți cu 599 de semnături valabile din 848 depuse, am găsit mai multe erori comise de operatori la introducerea datelor, cel puțin o persoană care era trecută ca decedată, dar, de fapt, e vie. Astfel, în cel puțin 10 cazuri am reușit să corectăm datele din buletinele de identitate, introduse greșit de operatori și să recuperăm cele 10 semnături, depășind astfel pragul de 600 de semnături necesare pentru validarea raionului”, a relatat Chirtoacă, anterior — pe Facebook, cu privire la acest caz.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților