[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chiril Moțpan: „Dacă derapajele antidemocratice continuă, riscăm să nu mai primim asistență macro-financiară din Europa”
9 Octombrie

Secretarul general al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Chiril Moțpan, consideră că măsurile UE împotriva R. Moldova, după aprobarea sistemului mixt, pot ține de asistența macro financiară, așa cum a fost anunțat. Despre aceasta Chiril Moțpan a vorbit în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

Chiril Moțpan spune că în ultima rezoluție despre situația din Moldova se menționează faptul sistării asistenței financiare.

„Partenerii de dezvoltare europeni au destule pârghii prin care pot influența lucrurile și, în special, comportamentul puterii oligarhice de la Chișinău. În ultima rezoluție despre situația din Republica Moldova, discutată de Parlamentul European, se spune clar că acesta „solicită aplicarea unei condiţionalități stricte a oricărui tip de sprijin financiar şi că orice asistenţă financiară deja convenită trebuie suspendată până când impactul modificărilor legislative va fi evaluat în profunzime”. Deci, dacă derapajele antidemocratice continuă, riscăm să nu mai primim asistență macro-financiară din Europa, ceea ce este un lucru grav și împinge țara noastră către o zonă gri, din care vom ieși extrem de greu. Dar acest eșec trebuie să și-l asume guvernarea cleptocratică, care trebuie să părăsească arena politică și să lase o nouă clasă politică să rezolve problemele fundamentale ale țării”, spune Chiril Moțpan.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților