[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cetățenii Republicii Moldova vor putea intra în Ucraina în baza buletinelor din identitate
12 Noiembrie

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a anunțat că a promovat azi-dimineață, la ședința Cabinetului de miniștri, două inițiative importante pentru cetățenii Republicii Moldova și pentru relația noastră cu Uniunea Europeană, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Nicu Popescu a scris că, au decis să inițieze negocierea Acordului între Guvernul de la Chișinău și cel de la Kiev privind călătoriile fără vize.

„Acordul va menține regimul actual de călătorii fără vize și va extinde lista de documente în baza cărora cetățenii noștri vor putea merge în Ucraina, respectiv ucrainenii în țara noastră. Cel mai important aspect al acestui Acord ține de faptul că cetățenii Republicii Moldova vor putea intra în Ucraina în baza buletinelor din identitate”, a precizat ministrul.

De asemenea, Nicu Popescu a menționat că a agreat numirea Danielei Morari în funcția de Ambasador, șef al Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană. „Este o poziție-cheie pentru dialogul nostru cu UE și știm că Daniela Morari va face cu brio față acestei misiuni. Este omul care cunoaște integrarea europeană în cele mai mici detalii, gestionând dosare importante precum liberalizarea regimului de vize cu UE sau Acordul de Asociere. Suntem convinși că, și în calitate de Ambasador, va aduce în relația noastră cu Uniunea Europeană un nou impuls și o nouă dinamică, devenind o adevărată forță motrice a procesului de euro-integrare”, a scris Popescu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților