[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cetățenii din raioanele Edineț și Râșcani, afectați de intemperii, au primit ajutor material
10 August

Locuitorii din raioanele Edineț și Rîșcani, afectați de intemperii produse în luna iulie curent, au beneficiat de ajutor material din partea Guvernului. Pe parcursul zilei de 9 august, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au transportat în aceste raioane 4131 foi de ardezie.

Pentru transportarea materialelor de construcție au fost implicate 5 autospeciale din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și 5 autospeciale din cadrul Ministerului Apărării, escortate de 2 echipaje ale INSP a IGP. În raionul Edineț au fost livrate 856 foi de ardezie, iar în raionul Rîșcani 3275, care în scurt timp urmează a fi aduse la casele oamenilor.

Până la momentul actual, în total în localitățile afectate din raionale Drochia, Dondușeni, Edineț, Râșcani, Soroca și Hâncești au fost transportate 35571 foi ondulate de ardezie și 402,04 m3 de cherestea.

photo_2023-08-10_10-04-07

În localitățile loturile cu materialele de construcție sunt distribuite cetățenilor de către salvatori, pompieri, carabinieri, polițiști, dar și angajați ai Armatei Naționale. Ajutoarele sunt livrate oamenilor pentru efectuarea lucrărilor de reparație a caselor, edificiilor și instituțiilor publice.

Transportarea și repartizarea bunurilor materiale oferite pentru raioanele din nordul și centrul țării va fi efectuată și în următoarele zile.
Ajutoarele materiale acordate de Guvernul Republicii Moldova celor 74 de localități din 6 raioane ale țării în urma intemperiilor înregistrate în perioada 25-26 iulie curent sunt alocate din cadrul Agenției Rezerve Materiale conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale din data de 28 iulie 2023.

Inapoi la arhiva noutaților