[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cetăţeni din Bangladesh, depistaţi la frontiera moldo-română
27 Februarie
Poliţiştii de frontieră din cadrul Direcției Regionale VEST în cooperare cu colegii din Sectorul Poliţiei de Frontieră Iaşi efectuează cercetări cu privire la cinci cetăţeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Moldova în România, peste râul Prut. 
În data de 26 februarie a.c., în România, pe raza localităţii Cristeşti, au fost depistați şi reţinut cinci cetăţeni străini a căror prezenţă în zonă nu era justificată. În cel mai scurt timp, a fost realizat un schimb de informații între autorităţile de frontieră din R. Moldova și România, fiind stabilit cu operativitate identitatea persoanelor. Este vorba despre cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 40 de ani, cetăţeni originari din Bangladesh, care lucrau legal pe teritoriul Republicii Moldova şi au încercat să intre ilegal în România, peste râul Prut.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în baza Acordului de Readmisie cei cinci cetăţeni au fost preluaţi de autorităţile R. Moldova.
Inapoi la arhiva noutaților