[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cernăuțeanu: Atacatorul de la Aeroport nu figura în sistemul internațional de căutare și nu e parte a unui grup terorist
3 Iulie

Cetățeanul Tadjikistanului, care este învinuit de dublul omor de la Aeroportul Internațional Chișinău din 30 iunie curent, nu figura în sistemul internațional de căutare și nu e parte a unui grup terorist. De asemenea, în trecut, el a fost angajat al Ministerului de Interne al țării natale, Despre aceasta a anunțat astăzi, în cadrul unui briefing, șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu.

Șeful IGP a precizat că, învinuitul a părăsit ilegal Tadjikistanul, ajungând în Uzbekistan, de unde a zburat în Istanbul, Turcia, iar apoi – la Chișinău.

„La data intrării pe teritoriul Republicii Moldova, persoana dată nu figura în niciun sistem de căutare internațională. El a folosit aeroportul din Istanbul fără vreo problemă. Imaginați-vă, la securitatea de acolo, cum putea tranzita Istanbul, dacă era membrul unei grupări teroriste?!”, a menționat el.
Viorel Cernăuțeanu a precizat că învinuitul nu este afiliat vreunui grup terorist, ci „este un criminal ordinar”.
„Angajații Ministerului Afacerilor Interne din Tadjikistan, aflați în vizită la Chișinău, au confirmat că persoana nu e membru a unei grupări teroriste. El a comis o crimă similară în 2013, pentru care și-a ispășit pedeapsa și a ieșit din pușcărie înainte de termen. Este executor al grupării din care face parte. Este fost angajat al poliției din Tadjikistan, timp de 7 ani, fiind concediat pentru acțiunile criminale comise”, a relatat el.

Șeful IGP a îndemnat reprezentanții presei, dar și toți cetățenii să nu dea curs informațiilor furnizate de persoane care caută dividende politice.

„Rog să nu facem panică și dezinformări în societate, intenționat aruncate de unii actori”, a adăugat oficialul.

Inapoi la arhiva noutaților