[ X ]
[ X ]
[ X ]
Centrul Stomatologic Raional Nisporeni a fost dotat cu echipament performant
23 Septembrie

Modul de implementare a unui proiect privind dotarea Centrului Stomatologic Raional Nisporeni cu echipament performant a fost evaluat recent de reprezentanţii Serviciului de monitorizare a proiectelor investiţionale al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), transmite CURENTUL.

Vizita face parte din şirul activităţilor de monitorizare a proiectelor finanţate din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al companiei.

Valoarea totală a proiectului este de peste 500 de mii de lei, din care au fost valorificați în jur de 126 de mii. Acești bani au fost utilizați pentru achiziționarea a două utilaje (unit-uri) stomatologice moderne, care includ scaunul pacientului, cel al medicului, un micromonitor, suportul pentru instrumente dentare, precum și întregul inventar. Aparatele au fost procurate prin intermediul Centrului pentru Achiziţii Publice Centralizate în Sănătate.

Conform raportului de evaluare, în cazul altor două aparate stomatologice, și anume un viziograf și un ortopantomograf, grupul de lucru din cadrul CNAM pentru examinarea cererilor de finanțare a proiectelor investiționle a respins solicitările instituției stomatologice. Refuzul de a aloca banii pentru viziograf a fost argumentat prin lipsa documentelor justificative privind instalarea utilajului.

La faţa locului, reprezentanţii Serviciului de monitorizare a proiectelor investiţionale al CNAM au constatat că cele două utilaje (unit-uri) stomatologice achiziționate sunt funcţionale şi corespund specificaţiilor tehnice ale echipamentului medical licitat.

Potrivit managerului instituției medicale, odată cu instalarea acestor dispozitive, a crescut calitatea serviciilor stomatologice prestate, precum și accesul populaţiei din raion la serviciile centrului respectiv. Astfel, numărul intervențiilor efectuate la noile aparate instalate la Centrul Stomatologic Raional Nisporeni s-a majorat cu 20% în ianuarie-august 2020 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

STOM NIS

Inapoi la arhiva noutaților