[ X ]
[ X ]
[ X ]
Centrul Național de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească are un nou director interimar
14 Februarie

Din 14 februarie, Oleg Barbă, vice-directorul Serviciului de asistență medicală urgentă (SAMU) Chișinău va deține și interimatul funcției de director al Centrului Național de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească (CNAMUP), transmite CURENTUL.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a emis un Ordin în acest context, pentru exercitarea atribuțiilor funcționale și asigurarea unui management eficient al instituției.

Recent, analiza activității sistemului medicină de urgență, făcută de MSMPS, a scos la iveală mai multe deficiențe. Astfel, Ministerul este în curs de elaborare a conceptului de reformă a CNAMUP pornind de la o nouă structură, resurse umane, număr suplinit de ambulanțe, etc.

În prezent, serviciile medicale de urgență sunt prestate de către instituția de bază CNAMUP, în cooperare cu serviciul AVIASAN pe lângă Institutul de Medicină Urgentă, departamentele de urgență ale spitalelor și alte unităților medicale.

Informăm că, vice-directorul pe planificare și dezvoltare strategică, precum și vice-directorul pe logistică CNAMUP au fost eliberați din funcție printr-un ordin MSMPS din 11 februarie 2019.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților