[ X ]
[ X ]
Un album foto cu cele mai impresionante proiecte sociale implementate cu asistența tehnică a IP FISM cu suportul Guvernului German prin Banca KfW – lansat în Republica Moldova
14 Ianuarie

Un fotoalbum cu cele mai spectaculoase proiecte sociale implementate de IP ”Fondul de Investiții Sociale din Moldova” cu suportul Guvernului German prin Banca KfW a fost lansat în Republica Moldova. Proiectul a fost implementat pe întreg teritoriul țării în perioada 2005-2020. În total, au fost implementate 235 de proiecte în peste 225 de localităţi din 29 de raioane din Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Angela Ganinnger, Ambasador al Germaniei în Republica Moldova: „Proiectele au urmărit dezvoltarea comunitară în renovarea şcolilor, grădiniţelor, sistemelor de canalizare şi aprovizionarea cu apă potabilă, drumuri noi, iluminare stradală şi stabilirea parteneriatului între comunităţile de pe ambele maluri ale râului Nistru. Germania sprijină Republica Moldova din anul 1992 cu peste 320 mil Euro. Astfel, dorim să aveţi condiţii de viaţă mai bune, infrastructură modernă şi servicii municipale calitative”.

Sergiu Guțu, Șef Oficiu KfW în Republica Moldova: „Dincolo de implementarea proiectelor de infrastructură socială atât de necesare pentru o viaţă decentă, ne bucurăm de faptul că acest program a contribuit la dezvoltarea capacităţilor de mobilizare a fondurilor şi de implementare a proiectelor de infrastructură socială”.

Iurie Chiorescu, director IP FISM: „Aplicarea principiului ”primul venit, primul servit” a contribuit la dezvoltarea spiritului competitivităţii, mobilizarea resurselor umane şi financiare ale comunităţii locale, dezvoltarea capacităţilor actorilor comunitari şi implicarea activă şi transparentă a populaţiei în procesul decizional în vederea soluționării problemelor stringente ale comunităților”.

Albumul foto are 50 de pagini și include mai multe proiecte sociale ce au contribuit esențial la schimbarea vieții comunităților.

În total, peste 400 mii de cetățeni au devenit beneficiari ai proiectelor implementate de IP FISM cu suportul Guvernului German prin Banca KfW.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților