[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cele mai importante probleme în R.Moldova, potrivit unui nou studiu
27 Octombrie

Aproximativ 72% din cetățenii Republicii Moldova consideră că Uniunea Europeană contribuie la îmbunătăţirea situaţiei din ţară,. Cel puțin așa arată rezultatele Campaniei de informare „Integrarea Europeană și beneficiile concrete și individuale ale fiecărui cetățean”, realizată de către Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CREDO) , informează CURENTUL.

Campania de informare s-a desfășurat în 12 regiuni din țară: muncipiile Chișinău și Bălți, raioanele Cahul, Anenii noi, Ialoveni, Orhei, Criuleni, Hîncești, ș.a. Astfel, în cadrul campaniei, s-a discutat cu peste 21 de mii de persoane despre integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Directorul CREDO, Sergiu Ostaf, a precizat că majoritatea oamenilor au o părere bună despre Uniunea Europeană. „Rezultatele chestionarului indică că: circa 72% din persoanele intervievate consideră că Uniunea Europeană contribuie la îmbunătățirea situației din țară, 74% – ar fi de acord să semneze petiția pro-Europeană. De asemenea, cele mai importante probleme din Republica Moldova, în opinia acestor persoane, sunt: corupția – 40%, sărăcia – 21%, instabilitatea politică – 8% , șomajul – 6%”, a declarat el.

Aproximativ 15% din cetățenii Republicii Moldova susțin că, în ultimii doi ani, viața a devenit mai bună, 18% consideră că nu s-a schimbat nimic în țară, iar 72% – condițiile de trai sunt mult mai proaste decît au fost în anii precedenți.

De asemenea, în rezultatul campaniei de informare, cetățenii R. Moldova au afirmat că Uniunea Europeană ar trebui să realizeze mai multe proiecte în următoarele domenii: economie și agricultură – 30%; social și educație – 25%; justiție și anticorupție – 20% ;

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților