[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cele 3 scenarii admise de Președintele țării, în contextul situației din țară
10 Iunie

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, consideră că sunt 3 scenarii posibile după evenimentele politice din aceste zile, transmite CURENTUL.

În cadrul unor declarații de presă, Igor Dodon a menționat că primul scenariu este începutul activității legale a tuturor instituțiilor de stat.

„Sunt sigur că anume acest scenariu va fi. PSRM, eu, personal, vom merge anume pe acest scenariu”, a spus Igor Dodon.

Totodată Președintele a punctat și celelalte două scenarii:

„Al doilea ar fi cel al uzurpatorului, a PDM, care nu va lua în considerare tot ce se întâmplă și vor merge pe scenariul anticipatelor. Al treilea scenariu ar fi destabilizarea totală, PDM care va încerca să-și mențină puterea, inclusiv prin admiterea vărsărilor de sânge. Acesta e cel mai prost scenariu”, a spus Igor Dodon.

De asemenea, Igor Dodon menționează că problema nr. 1 a PDM este Președintele legitim, care semnează decretele. Potrivit lui, dacă PDM scapă de Igor Dodon, atunci Pavel Filip va bloca tot absolut.

Președintele menționează că PDM are 3 scenarii de a bloca activitatea Președintelui: „încercări de arest, șantaj asupra familiei și lichidarea fizică”. „Nu va fi nici un fel de cedare. Lăsați familia în pace!”, a spus Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a făcut o adresare către cetățeni. „Avem nevoie de suportul vostru. Nu vă lăsați provocați de PDM. Primăriile locale, raionale, Consiliile raionale și locale, faceți declarații în susținerea Guvernului legitim”, a punctat Dodon.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților