[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cel mai mare proiect de construcție a drumurilor din raionul Orhei, de la destrămarea Uniunii Sovietice încoace, a fost inaugurat de echipa Partidului „ȘOR”
25 Octombrie

O nouă promisiune îndeplinită de echipa Partidului „ȘOR” din Orhei. Drumul Susleni-Jora de Mijloc, cel mai mare proiect de infrastructură de la destrămarea Uniunii Sovietice încoace, a fost dat în exploatare după o reabilitare completă. Construirea acestui tronson de drum, care are o lungime de aproape 10 kilometri, este prima promisiune făcută de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, în 2018, atunci când colega lui, Marina Tauber, a candidat și a obținut funcția de primar al comunei Jora de Mijloc.

Tronsonul de drum Susleni-Jora de Mijloc asigură accesul rutier pe asfalt spre orașul Orhei pentru opt localități: Jora de Sus, Jora de Mijloc, Jora de Jos, Lopatna, Vâșcăuți, Bulăiești, Mârzaci și Mîrzești. În 24 octombrie, au fost inaugurați primii cinci kilometri de drum, cu o lună mai devreme decât termenul planificat. Ceilalți cinci kilometri vor fi dați în exploatare în curând. Cei patru mii de locuitori ai comunei Jora de Mijloc, dar și oamenii din celelalte sate din preajmă sunt bucuroși că nu-și vor mai pune viața în pericol și nu vor mai trebui să piardă ore șir ca să ajungă la destinație.

„Timp de 30 de ani am mers pe acest drum numai prin pietre, acum mergem pe asfalt, ca la oraș.. Nici mașinile nu se strică atât de des”, a spus un șofer.

„ Acum putem circula normal, nu mai sunt acele gropi, acel dezastru care nu era observat de nimeni ani în șir. Datorită Partidului „ȘOR”, Consiliului raional, oamenilor care lucrează pentru oameni și care ascultă doleanțele cetățenilor. Suntem foarte mulțumiți pentru acest proiect mare”, a spus o femeie.

Potrivit primarului comunei Jora de Mijloc, Sergiu Labliuc, acest proiect va contribui la dezvoltarea economică a localității Jora de Mijloc, dar și a celorlalte sate din raionul Orhei și va impulsiona turismul.

„Le mulțumim tuturor celor care s-au ținut de cuvânt, în special liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și doamnei deputat Marina Tauber, pentru faptul că, în prezent, avem un drum european, modern, care leagă localitatea noastră de centrul raional. Știm că nu a fost o decizie ușoară, proiectul este unul costisitor, dar orice efort a meritat. Acest drum ne oferă o perspectivă de dezvoltare economică și culturală. Comuna Jora de Mijloc va deveni, astfel, cunoscută nu doar prin horticultură, ci și prin agroturism, turism istoric, religios”, a menționat primarul comunei Jora de Mijloc.

Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a accentuat că renovarea acestui drum reprezintă o dovadă în plus că echipa Partidului „ȘOR” se ține de cuvânt și că-și îndeplinește promisiunile făcute.

„Știu cât de mult și-au dorit locuitorii comunei Jora de Mijloc să aibă un drum bun. Este de menționat faptul că tot ce a promis echipa lui Ilan Șor, din 2015 încoace, s-a îndeplinit și că va continua să facă tot ceea ce-i stă în putință, astfel încât ziua de mâine să fie mai bună decât cea de azi”, a afirmat Pavel Verejanu.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a recunoscut că a rămas surprins de promisiunea privind renovarea drumului Jora de Mijloc-Susleni și mult timp nu i-a venit să creadă că acest angajament va fi îndeplinit.

„Reconstrucția acestui drum a fost prima promisiune a lui Ilan Șor pe care a făcut-o în raionul Orhei, după rezolvarea problemelor din municipiu. Când am făcut lista tuturor problemelor, pe care comuna Jora de Mijloc le avea și le mai are, primul pe listă a fost renovarea drumului de legătură Jora de Mijloc și Susleni. Atunci, am crezut că Ilan Șor a promis din fierbințeală electorală că va repara acest drum, în cel mai scurt timp. Nu a trecut mult timp și s-a trecut la acțiuni, iar acest drum a continuat să fie primul pe lista de priorități, ceea ce m-a surprins. Aceasta este încă o dovadă că echipa Partidului „ȘOR” se ține de cuvânt”, a menționat Dinu Țurcanu.

La evenimentul de inaugurare a celor cinci kilometri de drum au participat președintele de onoare al Partidului „Șor”, Valeri Klimenko, precum și vicepreședinții Partidului „ȘOR”, Sergiu Sîrbu și Vitalie Balinschi, care au declarat că se bucură că datorită acestui drum localitățile din comuna Jora de Mijloc, dar și din celelalte localități se vor dezvolta.

„Fiind băștinaș din raionul Orhei cunosc foarte bine cum a fost acest drum. Îmi amintesc că toate guvernările au promis că-l vor repara. Mă bucur că echipa noastră a reușit să facă acest lucru. Sper că rând pe rând vom reconstrui toate drumurile din Orhei, dar și din toată țara. Pentru asta nu trebuie decât să aveți încredere în noi”, a declarat Vitalie Balinschi.

Totodată, reprezentanții din conducerea Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Igor Himici s-au arătat mândri că au contribuit la realizarea acestui proiect amplu și au dat asigurări că vor depune eforturi pentru a moderniza toată țara.

De asemenea, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, fostul primar al comunei Jora de Mijloc, a declarat următoarele:

„De obicei, când veneam la Jora de Mijloc, eram nevoită să-mi iau încălțăminte de schimb, pantofi sport sau orice altceva. Astăzi, mi-am permis să vin cu pantofi cu toc. I-am asigurat pe localnici, mai în glumă, mai în serios, că vor avea drumuri atât de bune, încât femeile vor putea merge pe tocuri prin sat, fără nicio problemă. Mi-am îndeplinit atunci această promisiune și am testat personal, pe tocuri, drumurile. Și șoferii nu vor mai avea mari bătăi de cap și nu vor mai trebui să-și repare des mașinile. Mă bucur că noi am reușit să realizăm acest proiect și îi mulțumesc dlui Ilan Șor pentru contribuție și că se ține de cuvânt”, a declarat deputatul Marina Tauber.

La rândul său, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, susține că pentru Partidul „ȘOR” politica nu înseamnă discuții abstracte și nici îndemnuri sterile, ci să lucreze pentru oameni, pentru confortul și bunăstarea lor.

„În timp ce puterea și opoziția s-au încleștat într-o luptă goală și zadarnică, care nu aduce niciun folos nimănui, noi, cei din Partidul „ȘOR”, construim. Cei cinci kilometri de drum proaspăt asfaltat dintre Sulseni și Jora de Mijloc costă mai mult decât zeci de ore de discuții sterile și lupte cu morile de vânt. Construcția și reparația drumurilor, renașterea satelor și orașelor, aprinderea luminii pe străzile întunecoase, reparația grădinițelor, școlilor, spitalelor, amenajarea terenurilor de joacă și sport – iată care este ideologia noastră. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect important și pentru că au avut răbdare și încredere în noi”, a declarat Ilan Șor.

Drumul Jora de Mijloc – Susleni a costat 60 de milioane de lei. 54 de milioane de lei au fost alocați din bugetul de stat, în urma amendamentelor depuse de către deputații fracțiunii Partidului „ȘOR”. Alte aproape șase milioane de lei au fost acordați de către Consiliul raional Orhei. Acest tronson de drum are o lungime de 9,6 kilometri și o lățime de peste șase metri.

drum-jora-de-mijloc.com_0001 drum-jora-de-mijloc.com_0022 drum-jora-de-mijloc.com_0044 drum-jora-de-mijloc.com_0051 drum-jora-de-mijloc.com_0053 drum-jora-de-mijloc.com_0058 drum-jora-de-mijloc.com_0059 drum-jora-de-mijloc.com_0074 drum-jora-de-mijloc.com_0083 drum-jora-de-mijloc.com_0085 drum-jora-de-mijloc.com_0086 drum-jora-de-mijloc.com_0091 drum-jora-de-mijloc.com_0111 drum-jora-de-mijloc.com_0121 drum-jora-de-mijloc.com_0122 drum-jora-de-mijloc_0127 drum-jora-de-mijloccom_0118 drum-jora-de-mijloccom_0129

Inapoi la arhiva noutaților