[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cel de-al nouălea contingent al Armatei Naționale a revenit în Republica Moldova din misiunea KFOR din Kosovo
17 Decembrie

Cel de-al nouălea contingent al Armatei Naționale a revenit în Republica Moldova din misiunea KFOR din Kosovo, informează CURENTUL.

Comandatul contingentului Armatei Naționale, locotenentul-colonel, Veaceslav Balan, a declarat:

„Vă raportăm că am revenit acasă în formulă completă – 40 militari. Pentru noi, cele 6 luni de mandat au reprezentat o perioadă intensă. Am obținut experiență în ceea ce privește participarea în operațiunea de gestionare a păcii. Totodată, ne-a fost dor de casă și oamenii dragi”.

Secretarul general de stat din cadrul Ministerului Apărării, Radu Burduja, a spus:

„Este foarte important că Republica Moldova, de rând cu alte țări, participă la menținerea securității regionale. Suntem deosebit de mândri de acțiunile contingentului Armatei Naționale. Prin aceasta să facem Armata Națională mai bună”.

Prin urmare, prin decizia Prim-ministrului Republicii Moldova, pentru profesionalism și promovarea imaginii țării noastre, au fost oferite diplome ale Guvernului de gradul I și II, dar și distincții militare.

Totodată, prin ordinul comandantului Armatei Naționale, Eugen Sturza, au fost oferite diplome de onoare pentru merite deosebite și finalizarea cu succes a misiunilor.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților