[ X ]
Cei mai activi participanți ai concursului de fotografie „EU sunt EUropa” vor beneficia de o vacanță la mare în România
12 Iunie

Cei mai activi participanți ai concursului de fotografie „EU sunt EUropa”, organizat de Parlament, vor beneficia de o vacanță la mare în România, în cadrul Programului de tabere „ARC”.

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Veaceslav Șaramet a anunțat, în cadrul ceremoniei de premiere, că 38 de tineri, învingători ai concursului, vor merge la tabăra de la Sulina, județul Tulcea, pentru a se odihni și a participa la diferite ateliere de limbă română, istorie, cultură și pe subiecte de integrare europeană. Potrivit oficialului, masa, cazarea și transportul vor fi asigurate de Guvernul României.

„În cadrul taberelor ”ARC”, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni are peste 3 000 de locuri, dintre care cel puțin 1 150 au fost oferite tinerilor din Republica Moldova, elevilor merituoși, care se implică și dau dovadă de multă ingeniozitate și curaj. România a fost întotdeauna alături de Republica Moldova și, mai ales, va fi în prima jumătate a anului 2019, atunci când va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene și se va implica pentru ca Republica Moldova să fie mai mult pe agenda europeană”, a menționat Veaceslav Șaramet.

Concursul de fotografie „EU sunt EUropa” a fost organizat de Parlament  în perioada 11 aprilie – 8 mai 2018, cu prilejul Zilei Europei. 46 de fotografii, realizate de peste 60 de autori,  elevi la gimnaziile și liceele din toată țara, au fost prezentate la concurs.

Evenimentul s-a desfășurat în parteneriat cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ambasada României în Republica Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților