[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cei 15 magistrați și cei 3 executori judecătorești au fost arestați pentru 72 de ore!
21 Septembrie

În legătură cu descinderile care au avut loc ieri de către ofițerii CNA și procurorii Anticorupție, soldate cu reținerea a 15 magistrați și 3 executori judecătorești, procurorul anticorupție, Viorel Morari și Bogdan Zumbreanu au realizat o conferință de presă unde au prezentat bilanțul operațiunii de reținere a acestora, informează CURENTUL.

Viorel Morari, procuror anticorupție a menționat că judecătorii au fost reținuți pentru că au fost învinuiți de spălare de bani.

„Referitor la acțiunile ieri, CNA a efectuat un șir de acțiuni de urmărire penală în instanțele de judecată și a efectuat unele perchiziții la domiciliile persoanelor. În total au fost implicați ofițeri de urmărire penală ai CNA și ofițeri de investigație din cadrul acestei instituții. Pe numele lor au fost înaintat câte un dosar penal pentru spălare de bani în valoare de aproximativ de 20 de miliarde de dolari, a declarat procurorul.

Totodată, Bogdan Zumbreanu, procuror, a adăugat că în rezultatul acțiunilor de ieri “pe fiecare caz în parte au fost create grupuri de urmărire penală, în acțiunile de percheziționare au fost implicați aproximativ 60 de angajați a CNA, astfel sau efectuat peste 51 de percheziții. CSM a dat acordul în privința acțiunilor pe care le-am întreprins în privința actualilor judecători și foștilor judecători. Ca rezultat a acțiunilor respective au fost escortate la CNA și reținuți în calitate de bănuiți 15 judecători și 3 executori judecătorești. Toate actele care au fost executate și ridicate au fost prezentate procurorilor și împreună le vom examina”, a spus el.

Deocamdată cei 18 judecători reținuți au statut de bănuiți pentru 72 de ore, procurorii vor decide care din ei au atribuție la cauza penală și dacă vor înainta demers privind arestarea preventivă a lor.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților