[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC și CICDE vor desfășura săptămână de informare electorală în școlile din țară
22 Mai

Comisia Electorală Centrală (CEC) și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, vor desfășura în perioada 21-25 mai 2018, săptămâna de informare electorală în toate școlile din Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Scopul activității este informarea elevilor din gimnazii și licee despre procesele electorale din Republica Moldova, instituțiile statului responsabile de buna organizare și desfășurare a alegerilor, despre importanța exprimării votului, în mod democratic, cunoașterea drepturilor şi obligațiilor alegătorilor, formarea concepției despre alegeri democratice și conștientizarea necesității participării la vot.

De asemenea, la orele de artă plastică, elevii din clasele de gimnaziu, vor ilustra prin desen tema „Democrația contează! Votul tău contează!”.

Acțiunea se va desfășura în cele 1 265 de școli din Republica Moldova. Săptămâna de informare electorală în școli, face parte activitățile desfășurate în cadrul Campaniei de informare și educare civică „Democrația contează”, lansată acum o lună în toată țara. Campania este desfășurată de CEC și CICDE, în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra”.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților