[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC: Pe site-ul oficial al CEC se pot accesa informațiile privind rapoartele financiare ale partidelor
20 Iulie

Clubul Jurnaliștilor de Investigație a organizat, astăzi, o ședință privind împiedicarea accesului la informație la finanțarea partidelor și a candidaților electorali de către Comisia Electorală Centrală (CEC), transmite CURENTUL.

Jurnaliștii de investigație afirmă că nu pot obține de la CEC informațiile privind aceste rapoarte, indiferent de hotărârile judecătorești.

Președinta CEC, Alina Russu, a specificat că instituția a răspuns la solicitările jurnaliștilor.

„În comparație cu 2015, situația privind gestiunea financiară a cunoscut o evoluție semnificativă. Pe site-ul oficial al CEC se pot accesa informațiile privind rapoartele financiare ale partidelor. Legea prevede ca partidele să depună rapoartele o dată la jumătate de an. În octombrie am primit solicitarea de la CIJ și am răspuns acestor solicitări, dar nu am ajuns la un consens. Dat fiind faptul că, acestea conțineau date cu caracter personal, am cerut ca două persoane de la CIJ să vină să studieze aceste documente pentru investigație”, a spus Alina Russu.

Jurnaliștii au menționat că trebuiau să semneze un angajament referitor la datele cu caracter personal și ei au renunțat pentru că dacă le utilizau în investigație, ar fi fost trași la răspundere.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților