[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC: „Încă 24 secții de votare de peste hotare rămân deschise”
24 Februarie

Către ora 21:00, la închiderea secțiilor de votare, Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că încă 24 secții de votare din afara țării rămân deschise, transmite CURENTUL.

Președinta CEC, Alina Russu, a menționat că, de asemenea, câteva secții au solicitat prelungirea programului pentru a da posibilitate cetățenilor să aibă posibilitatea de a vota.

„Conform Codului electoral, membrii birourilor electorale pot solicita încă 2 ore de prelungire a activității încât cetățenii prezenți la secție să poate să-și exercite dreptul la vot. Patru secții de votare au solicitat prelungirea termenului: Nisporeni, Bălți (10), o secție din Cimișlia și Tel Aviv, dar care s-a închis recent”, a spus Alina Russu.

Potrivit CEC, procesul electoral s-a desfășurat fără incidente majore. Au fst depuse 18 sesizări de către PDM (9), PSRM (6), Partidul „Șor” (1) și Blocul ACUM (2). Acestea se referă la transportarea cetățenilor care domiciliază în Transnistria. A fost sesizat IGP pentru a examina și investiga dacă sunt abateri cu caracter penal.

Astfel, către 21:00, au votat peste 1 mln. 450 mii alegători. Prezența la urne este de circa 50%. În străinătate – 74 mii, dar cifra nu e finală. Ultima secție de peste hotare se va închide mâine la ora 07:00. În Transnistria au participat la vot peste 37 mii persoane.

Datele din procesele verbale ale secțiilor de votare vor fi introduse în sistemul informațional „Alegeri”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților