[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC a refuzat înregistrarea candidaților „Partidului Șor” la alegerile parlamentare  
3 Ianuarie

Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a înregistrat, astăzi, în ședință, candidaţii la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru circumscripția națională din partea Partidului Politic „ȘOR”, pe motiv că au fost depistate unele neconformități, informează CURENTUL. 

Partidul Șor a propus pentru circumscripția națională 51 candidați, dar și a solicitat confirmarea reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală – Vladimir  Fiodorov şi a persoanei responsabile de finanţe (trezorierul) – Natalia Capațină.

Acest lucru nu s-a întâmplat dat fiind faptul că în dezbaterea proiectului de hotărâre, s-a constatat precum că nu ar fi conform statutului Partidului Șor și că Lista Națională propusă mai trebuia semnată sumplimentar și de liderul formațiunii, Ilan Șor.

Deși, raportorul a insistat că, setul de acte prezentat este deplin, în procedura de vot, 4 membri au votat „pentru”, doi s-au „abținut” și un membru a votat „împotrivă”.

Respectiv, potrivit președintei CEC, Alina Russu, hotărârea nu a fost adoptată.

„Totodată, înțeleg că suntem în perioada de depunere a documentelor, până la data de 24 ianuarie curent, de aceea neconformitățile care au fost identificate încă pot fi înlocuite”, a precizat Russu.

Andriana Cheptine  

Inapoi la arhiva noutaților