[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cea de-a doua conferință interparlamentară de nivel înalt Georgia, Moldova și Ucraina. Detalii
8 Iunie

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, participă la cea de-a doua conferință interparlamentară de nivel înalt Georgia, Moldova și Ucraina: Consolidarea componentei interparlamentare a cooperării regionale și în domeniul securității, prin dezvoltarea colaborării cu UE și NATO, ce se desfășoară la Kiev, în perioada 8-10 iunie curent, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, la această reuniune va fi semnat un document care va crea Asambleea parlamentară Moldova, Georgia și Ucraina.

„Mandatul pentru semnarea documentului a fost acordat lui Andrian Candu printr-o decizie a Biroului permanent. Președintele Parlamentului este însoțit în această vizită de președinta comisiei politică externă și integrare europeană Violeta Ivanov și de către președintele grupului de prietenie cu Ucraina, Eugeniu Nichiforciuc”, se spune în comunicat.

De menționat că, prima conferință interparlamentară de nivel înalt Moldova, Georgia și Ucraina a avut loc la 2 martie la Chișinău, când cei trei președinți de Parlamente s-au angajat să-și unească eforturile pentru promovarea unor politici comune de apărare și securitate. Conferința de la Chișinău a fost organizată, în parteneriat cu Consiliul Atlantic și a pus în dezbatere probleme legate de securitatea informațională, energetică, apărare, precum și creșterea economică stabilă și statul de drept în regiune. Evenimentul a adunat circa 150 de oficiali și experți de nivel înalt, inclusiv speakeri de Legislative, europarlamentari, reprezentanți ai Congresului SUA, experți notorii internaționali și regionali.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților