[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce trebuie să cunoască alegătorii moldoveni cu cetățenie română despre alegerile europarlamentare și referendumul național
24 Mai

Cei care nu și-au ridicat pașapoartele de la secția consulară a Ambasadei României în R. Moldova o pot face astăzi între orele 14:00 și 15:00. Anunțul a fost făcut de Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, în contextul alegerilor europarlamentare și referendumul național, care vor avea loc concomitent la 26 mai curent, transmite CURENTUL.

Ambasadorul Daniel Ioniță a oferit mai multe detalii despre organizarea celor două scrutine.

„Alegătorii pot opta, dacă vor să voteze, pentru un scrutin sau altul. Pentru europarlamentare vor primi un buletin de vot. În total sunt deschise 441 secții de votare peste hotare, în R. Moldova vor funcționa 36, cu 28 secții de votare mai mult comparativ cu 2014. Locațiile, adresele și harta interactivă este disponibilă pe site-ul Ambasadei și Ministerului Român de Externe. Cetățeanul trebuie să aibă un act de identitate românesc valabil. Doar cetățenii români pot participa la referendumul național. În ziua votului nu se vor elibera documente. Secțiile consulare vor acorda asistență consulară la necesitate. Cei care nu și-au ridicat pașapoartele o pot face astăzi între orele 14:00 și 15:00”, a comunicat Ambasadorul.

Amintim că, Ambasada României în Republica Moldova a realizat secțiunea dedicată Alegerilor Europarlamentare și referendumul național, disponibilă la https://chisinau.mae.ro/local-news/1747.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților