[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce spune Procuratura Generală despre venirea Procurorului General în Parlament
2 Iulie

Procuratura Generală a venit cu o reacție cu privire subiectul venirii Procurorului General în Parlamentul R. Moldova, transmite CURENTUL.

Astfel, Procuratura menționează că are propria agendă de activitate.

„Procuratura are propria agendă de activitate, pe care nu și-o ajustează în funcție de calendarele politice și se detașează de orice încercare de a atrage instituția în confruntări și dispute de natură politică. De asemenea, Procuratura reconfirmă că, nu necesită intermediari politici pentru a informa publicul despre acțiunile pe care le întreprinde sau urmează a le înfăptui. Instituția va informa de sine stătător societatea despre propria activitate și evoluțiile investigațiilor pe dosarele din gestiune. Pe această cale ne exprimăm speranța că procurorii vor fi lăsați să se consacre, în continuare, efortului de a afla adevărul pe cauzele de rezonanță și importanță majoră, restanțe la care așteaptă răspuns nu doar cetățenii Republicii Moldova, dar și partenerii externi de dezvoltare.

Facem repetat, apel, către toți exponenții politici care, la nivel declarativ, vorbesc despre importanța asigurării independenței justiției, să renunțe la retorica prin care se încalcă brutal principiul independenței procesuale a Procuraturii și se discreditează activitatea organelor de drept”, se spune în mesajul Procuraturii Generale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților