[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce spune ministrul Alexandru Jizdan despre ex-șeful IGP, Ion Bodrug, dat în căutare internațională
15 Noiembrie

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Ion Bodrug, s-ar afla pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, dar nu se cunoaște exact unde. Afirmația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR Moldova, transmite CURENTUL.

Ministrul Jizdan spune că reținerea fostului șef IGP nu a avut loc niciodată.

„Vorbim despre o procedură de extrădare a lui Ion Bodrug. Sunt proceduri legale. Procedura de extrădare este inițiată atunci când ai un om reținut și arestat. Din momentul în care este reținut, instituțiile statului unde a fost reținut au la dispoziție 40 de zile pentru a decide îl extrădează sau nu. Nu a fost identificat locul unde află Ion Bodrug. Am auzit și eu despre faptul că este în SUA, dar reținerea propriu-zisă niciodată nu a avut loc”, afirmă Alexandru Jizdan.

Amintim că fostul șef IGP, Ion Bodrug este cercetat într-un dosar de contrabandă cu arme. La sfârșitul lunii octombrie anul trecut, pe numele lui a fost emis mandat de arest, iar peste câteva zile a fost anunțat în căutare internațională.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților