[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce spune Mihai Ghimpu despre invitația Vitaliei Pavlicenco de a participa la discuții pentru consolidarea dreptei unioniste? „Am stat o săptămână și mă gândeam cine e PAD-ul”
1 Octombrie

Partidul Liberal (PL) nu va merge la discuții cu diverse entități politice și asociative, care desfășoară întruniri, în cadrul cărora se discută modalitățile de consolidare a dreptei unioniste, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu acordat pentru tribuna.md, liderul PL, Mihai Ghimpu, a menționat că aceste structuri sunt doar cu interesul. Mihai Ghimpu specifică că a primit invitația de a participa la aceste discuții, dar liberalii nu vor să meargă în Parlament cu „oameni care să treacă apoi la Plahotniuc”.

„Nu, haideți să luăm un exemplu. Am fost și eu contactat pe pagină, pe telefon și mi s-a spus că prima întâlnire o au la sediul PAD. Am stat o săptămână și mă gândeam cine e PAD-ul acesta, până mi s-a spus că asta e PAD-ul lui Mihai Godea. Primul om care a fost scos de Plahotniuc din PLDM cine a fost? Nu Mihai Godea? Unde a lucrat până acum Mihai Golea? Consilierul Premierului Filip, acuma cică nu lucrează. Păi nu lucrează pentru că i s-a zis: duceți-vă și îi adunați pe toți aceștia. Eu nu vreau să merg în Parlament cu oameni care poimâine vor face ce au făcut unii colegi de-ai noștri. Noi prin apa asta am trecut și nu ne-ar ierta nici alegătorii care votează PL, să-i aducem pe oamenii care să treacă la Plahotniuc. Noi nu am fost dirijați, manipulați de nimeni, și nu vom permite acest lucru. Toate aceste partide PNL, PLDM, PUN, PLR etc., au apărut după noi. Cu atât mai mult că unii din ei au plecat de la noi, inclusiv chiar și domnul Deliu. Lumea puțin cunoaște, dar Domnul Deliu a fost membru al Partidului Reformei. Eu nu zic ca el nu e unionist, dar ceilalți nu știu. Sunt multe întrebări aici, de aceea eu cred că noi vom merge pe drumul pe care am mers și până acum, noi avem cauza, și nu interesul. Ei sunt cu interesul, dar noi suntem cu cauza”, a punctat liderul PL.

Menționăm că aceste discuții au fost inițiate de liderul Partidului Național Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, iar PL, PLDM și PUN au fost invitați să se alăture discuțiilor.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților