[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce spune fostul membru CEC despre metodele prin care sunt numărate voturile la alegeri
8 Februarie

Liderul Partidului „Voința Poporului”, Ștefan Urîtu, afirmă că tot ce s-a făcut până acum cu alegerile a fost făcut de guvernare pentru a-și păstra poziția, în contextul frazei „nu contează cine votează, dar contează cine contabilizează voturile”, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, fostul membru al CEC a afirmat că a urmărit tot ce s-a întâmplat până acum la Comisie.

„Este adevărată și am urmărit toate schimbările care s-au făcut atât în legislație, cât și în componența CEC și pot să spun acum cu o mai mare certitudine că ceea ce s-a făcut, au făcut-o cei de la guvernare pentru a-și păstra aflarea lor acolo. Noi am știut că regulile nu vor fi respectate, noi am știut că intrăm într-un joc inegal, într-un joc în care din timp știm că regulile nu vor fi respectate, totuși am hotărât să intrăm în acest joc, pentru ca să avem dreptul pe urmă să criticăm aceasta. Și în cazul în care oamenii vor purcede la furci, noi o să avem poziția noastră pe care s-o spunem – au sau nu au dreptate oamenii”, a spus Ștefan Urîtu.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților