[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce spune Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței despre majorarea prețurilor la măștile de protecție
26 Februarie

În contextul creșterii prețurilor măștilor de protecție comercializate în farmacii, urmare a îndemnului lansat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale prin care se solicită populației să manifeste maximă responsabilitate și să respecte toate măsurile de igienă și precauție pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19 sau infecțiile respiratorii acute Agenţia pentru Protecția Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei a sesizat Consiliul Concurenței solicitând verificarea potențialelor înțelegeri între întreprinderi concurente care au drept scop fixarea preţurilor mai mari față de perioada de până la epidemia ce a izbucnit în Wuhan, China, în decembrie 2019.

Preţurile la produse se determină în procesul liberei concurenţe, pe baza cererii şi ofertei. Adaosul comercial pentru măștile de protecție în Republica Moldova nu este reglementat. Prin urmare, agentul economic stabilește prețul acestor produse conform prețului producătorului manifestând concurență loială și creşterea bunăstării consumatorilor.

În conformitate cu prevederile art. 27 alin. (21) al Legii nr. 105 din 13.03.2003 privind protecția consumatorilor Agenţia pentru Protecția Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei este autoritatea administrativă care coordonează la nivel naţional controlul respectării legislaţiei cu privire la protecţia consumatorilor, având statut de punct de contact naţional.

Prioritatea noastră este siguranța tuturor consumatorilor. Aveți grijă de sănătatea dvs. și protejați-i pe alții, respectând regulile recomandate de autoritățile competente!

Fiecare persoană revenită în țară este îndemnată să apeleze Linia Verde a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică: 080012300, în cazul în care prezintă următoarele simptome: febră, tuse, rinoree (nas curgător), dificultăți de respirație.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților