[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce șanse are grupul de inițiativă pentru organizarea Referendumului legislativ împotriva legii sistemului mixt? Ștefan Gligor a oferit răspunsul
22 Ianuarie

Președintele grupului de inițiativă privind organizarea referendumului legislativ de anulare a sistemului electoral mixt, Ștefan Gligor, consideră că există șanse reale de a organiza un Referendum pentru anularea legii privind sistemul mixt de vot. Despre aceasta el a vorbit în cadrul unui interviu pentru tribuna.md, transmite CURENTUL.

Ștefan Gligor spune că PDM și PSRM încearcă prin diferite metode să dezbine societatea, iar asigurarea unor alegeri parlamentare cinstite se va datora unirii societății.

„În prezent, asigurarea unor alegeri parlamentare reprezentative și cinstite este unica idee capabilă să unească sub aceiași umbrelă majoritatea cetățenilor, organizațiilor societății civile independente și a partidelor politice din opoziție, indiferent de limba vorbită, etnie, simpatiile politice sau geopolitice. PD-ul a respins înregistrarea grupului nostru anume din acest considerent. Partidul Democrat a construit un sistem geopolitic bipolar fals, esența căruia este simularea unei confruntări între PD și PSRM în scopul învrăjbirii și dezbinării societății întru asigurarea unui control mai eficient a resurselor financiare și administrative ale statului și în final legitimizarea controlului asupra instituțiilor statului prin alegeri parlamentare aranjate în favoarea PD-ului și sateliților săi”, a spus Ștefan Gligor.

De asemenea, el spune că unirea cetățenilor este singurul pericol pentru planurile guvernării.

„Unica agendă care prezintă pericol real pentru planurile Partidului Democrat este unificarea societății în jurul unei idei de restabilire a regulilor jocului. În acest context, șansa noastră este direct raportată la numărul cetățenilor conștienți care se vor implica în activitatea grupului și, desigur, capacitatea partidelor politice din opoziție de a înțelege necesitatea formării unui front comun pentru alegeri libere și corecte și anularea sistemului electoral mixt prin intermediul referendumului legislativ”, a precizat Ștefan Gligor.

Cristina Parfeni

foto: Radio Europa Liberă

Inapoi la arhiva noutaților