[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce planifică să facă deputatul Vladimir Bolea pentru a îmbunătăți protecția și managementul resurselor de apă
23 Mai

Deputatul fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, Blocul ACUM, Vladimir Bolea susține că, în calitate de ales al poporului, intenționează să execute controlul asupra implementării legislației de protecție a mediului, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Vladimir Bolea a declarat că el consideră imperativă implicarea Parlamentului în promovarea implementării legislației de mediu.

„În special, în domeniul protecției resurselor de apă. Problema poluării și insuficienței de apă este considerată o problemă ecologică prioritară a RM. Fără resurse de apă calitative, în cantități suficiente, nu putem vorbi de o bunăstare a populației RM și despre o creștere economică. Legea apelor care a intrat în vigoare în 2013, timp de 6 ani, nu a produs efecte semnificative în domeniul protecției și managementului resurselor de apă, aceste resurse fiind supuse degradării continuă”, a precizat deputatul.

Astfel, pentru a îmbunătăți protecția și managementul resurselor de apă, Vladimir Bolea a anunțat că planifică mai multe activități.

„Unu – să promovez alocarea surselor financiare din Fondul Ecologic Național pentru prevenirea poluării mediului ori pentru construcția sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare. Doi – să execut controlul asupra implementării Legii apelor și al Regulamentului privind cerințele de colectare, epurare și deversare a apelor uzate în sistemul de canalizare de apă pentru localitățile urbane și rurale. Să promovez în acest sens epurarea și pre-epurarea apelor uzate industriale pentru asigurarea funcționării stațiilor de epurare ale apelor uzate municipale. Trei – intenționez să monitorizez activitatea Comisiei moldo-ucrainene pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului Nistru. De asemenea, voi monitoriza procesul de negocieri a Acordului privind asigurarea funcționării nodului hidroenergetic nistrean pentru a contribui la obținerea debitelor scontate de apă, care să fie eliberate în regim normal de nodul Hidroenergetic Nistrean, pentru a asigura populația RM cu apă potabilă”, a adăugat deputatul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților