[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce le-a spus Președintele RM ofițerilor de rang înalt, în cadrul vizitei la Bulboaca
14 August

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a efectuat o vizită de lucru la Bulboaca, pentru a inspecta acțiunile militarilor Armatei Naționale, în privința unor speculații precum că ar participa la destabilizarea situației din zona de securitate, transmite CURENTUL.

Igor Dodon a menționat că nu a depistat nici o acțiune care ar destabiliza situația din zona de securitate.

„Am inspectat toate acțiunile de la Bulboaca. Acestea se desfășoară conform planului obișnuit. Se fac lucrări de reparații a unor cazarme pentru soldați și de infrastructură. Nu am depistat nici o acțiune ce ar destabiliza situația din zona de securitate.

Le-am spus ofițerilor de rang înalt că R. Moldova nu trebuie să participe la acțiuni militare și nici să facă parte din vreun bloc militar”, a spus Președintele țării.

Potrivit spuselor sale, în cazul în care Chișinău vor încerca să participe la unele acțiuni militare, poporul va ieși la protest. „Dacă Guvernul de la Chișinău, împreună cu majoritatea parlamentară, ghidați de forțe din afara țării, vor încerca să se implice într-un conflict regional și vor încerca să destabilizeze situația din R. Moldova, în calitate de Președinte, împreună cu poporul, vom demola această guvernare prin proteste non stop și chiar convocarea Marii Adunări Naționale.

Sunt sigur că Chișinăul nu are de gând să atace militar pe cineva. Suntem convinși că nimeni din afara țării vrea să ne atace. Nu vom juca jocuri politice și geopolitice”, a declarat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a punctat că va inspecta fiecare unitate militară din țară.

„Am decis ca la sfârșitul lunii august să fie organizată ședința Consiliului Superior de Securitate pentru a obține mai multe informații. Voi inspecta toate obiectivele militare din țară. Săptămâna curentă cred că vom merge la Florești, apoi în celelalte puncte”, a spus Igor Dodon.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților