[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce își propune Andrei Năstase să facă pentru sporirea confortului urban
7 Octombrie

Candidatul Blocului ACUM la șefia capitalei, Andrei Năstase, susține că, Chișinăul suferă astăzi din punct de vedere al confortului urban, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Andrei Năstase a scris că, drumurile, traficul, iluminatul public, marea majoritate a parcurilor, de fapt toate spațiile publice se află într-un nepermis stadiu de degradare.

„Orașul nostru parcă refuză să se racordeze la setul minimal de standarde urbane europene, iar acest lucru generează în fiecare an motive pentru ca cei mai tineri dintre noi să aleagă să părăsească orașul și țara. Chișinăul are nevoie urgent de investiții capitale pentru creșterea confortului urban al cetățenilor, iar acest lucru nu se poate realiza decât printr-un plan coerent de reconstrucție a fiecărui metru pătrat al acestui oraș”, a scris Năstase.

Totodată, Andrei Năstase a enumerat și câteva direcții de acțiune.

„Actualizarea și asumarea Planului Urbanistic General/disciplină în construcții, refacerea patrimoniului imobiliar al Chișinăului; curățenie impecabilă, soluție pentru incinerator ecologic de deșeuri; proiect de modernizare a rețelelor de apă și canalizare; refacerea fiecărui metru de drum din Chișinău, drumuri noi în suburbii, construirea centurii rutiere a orașului și iluminat public; parcări publice; transport modern, eficient și sigur; optimizarea traficului urban/soluții pentru ambuteiaje, semaforizare; investiții în parcuri, spații publice, locuri de joacă pentru copii; investiții în modernizarea piețelor agro-alimentare” , a scris el.

Proiectul său și al Echipei ACUM pentru Chișinău – îl puteți accesa aici.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților