[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce familie frumoasă are Pretorul Nicolae Balaur. Află cum a făcut cunoștință cu soția sa și ce stă la baza familiei lor!
1 Iunie

Pretorul sectorului Râșcani, unul din cei mai activi demnitari la nivel local, se mândrește cu familia sa. Cu soția sa a făcut cunoștință grație Partidului Liberal, acum împreună cresc și educă doi copii, pe Ion și Bogdan.

Solicitat de CURENTUL, Nicolae Balaur ne-a spus că soția sa este o persoană extrem de activă.

„Ea mereu dorește să se implice în activitățile civice. Ne-am cunoscut fiind ambii parte a Partidului Liberal. Eu eram vicepreședinte al Tineretului Liberal din comuna Stăuceni. Mi-a telefonat și mi-a spus că vrea să adere la partid. Am ieșit la câteva întâlniri și de atunci suntem împreună. La moment, ea activează în domeniul economic. Împreună avem doi copii, Ion și Bogdan. Diferența dintre ei este de un an și 2 luni, sper că nu le este tare trist când se joacă împreună”, spune pretorul.

Nicolae Balaur afirmă că, în viața de familie se ghidează după principiile părinților săi.

„Unele momente încerc să le îmbuntățesc, dar nu deviez. Părinții acum sunt mai indiferenți față de unele chestii ce țin de educație. Cu copiii trebuie să avem o relație foarte prietenoasă, să fim mai întâi văzuți ca priteni mai mari, decât să le fie frică de noi și să încercăm să dezvoltăm aceste relații. Personal am fost mereu încărcat cu diferite activități, dar am un foarte mare ajutor – soția, ea peterce mut timp cu copiii. Ceea ce ține de educația lor, este în totalitate ocupația ei. Avem și bunei prin preajmă care ne ajută atunci când chiar nu reușim să ne descurcăm. Ceea ce este legat de serviciu, chiar mă motivează să depun cât mai mult efort pentru ca copii mei să trăiască mult mai bine. Nu contează cu cât, dar carul se mișcă înainte și asta deja e bine”, ne-a mai spus demnitarul.

El spune că, de obicei, deciziile le i-a împreună cu soția. „Chiar dacă este una personală sau legată de serviciu. Ne expunem părerile, le punem pe balanță și luăm în comun o decizie asupra problemei”, specifică el.

Nicolae Balaur consideră că, părinții trebuie să acorde maxim atenție ocpiilor lor.

„Să nu-i lase singuri. Să nu se simtă ei importanți, pentru că, practic, cea mai mare realizare a fiecărui om sunt copiii în care trebuie să investim. Părerea mea este că un pas foarte corect din partea statului a fost declararea zilei de 1 iunie, Ziua Copilului, una liberă. Te dedici toată ziua copiilor și petreci timpul alături de familie. Plus că din partea statului s-au început a crea centre pentru educație. Se investesc bani în acest lucru și părinții au un rol foarte important să le ofere o educație corectă și de calitate. Mult influențează și părinții asupra dezvoltării copiilor. Atunci când copilul ceva greșește nu trebuie de ridicat vocea, dar de explicat calm, să înțeleagă copilul din cuvânt”, conchide Pretorul.

Cu ocazia Zilei Copiilor, Pretura sectorului Râșcanovca a pregătit un amplu program distractiv dedicat copiilor și maturilor.

balaur9

balaur8

balaur6

balaur5

balaur4

balaur3

balaur2

balaur
Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților