[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce făcea Premierul în 1977-98: „Îmbrobodit cu o șalincă…”
26 Martie

Prim-ministrul țării, Ion Chicu, s-a alăturat challenge-ului care circulă de câteva zile pe rețelele de socializare – plasarea fotografiilor retro, transmite CURENTUL.

Premierul a participat, cei drept fără fotografie, dar cu detalii amănunțite despre acea fotografie, probabil, una dintre preferatele.

„..ultimele zile pe rețele circulă un nou ”challenge” – plasarea fotografiilor ”retro”, din ”tinerețe”. M-aș alătura și eu cu plăcere, dar poza pe care o caut de căteva nopți nu se lasă găsită. Este, probabil, la Pârjolteni…”, menționează Ion Chicu.

În acea fotografie Premierul menționează că avea 5-6 ani și era îmbrobodit cu o șalincă.

„Este o fotografie alb/negru, de prin 1977-78. Eu, de 5-6 ani atunci, îmbrobodit cu o ”șalincă” de mama, pentru că eram răcit tare. De căte ori privesc acea poză mi-amintesc de mama, care după ce de căteva ori ”mă lua cu ghinișorul”, dar fără rost, zicea pe un ton cu mult mai convingător: ”Văniuță, dacă înghiți pilula azi și măine, mamă te lasă afară fără șalincă. Și o să-ți dea, mama, și 15 copeici să-ți iai kiț-kiț de la butkă (era un magazinel alimentar la 50 metri de casa noastră). Dacă nu, ai să umbli în șalincă toată vara…”

Pînă la urmă, frica de ”șalinkă”, tentația ”kiț-kițului”, dar mai ales varga – atribut indispensabil în cadrul acelor ”tratative”, își făceau efectul – mă recuperam în căteva zile și ieșiam pe șes (locul preferat de joacă a copiilor din sat) fără acea broboadă. Și împărțeam bomboane la toți amicii din mahală…”, își aduce aminte Premierul.

Totodată, Premierul nu a scăpat ocazie și a făcut un apel către cetățeni.

„Stimați Prieteni, le avem în arsenal acum pe toate – și ”cu ghinișorul” și ”bomboana”, dar și ”varga”. Haideți să înghițim această pastilă ”stai acasă”…

Ajungem și la bomboane cînd apar cireșele. Poate, mai devreme. Depinde de noi…Acesta e ”challenge”-ul pe care-l accept”, a mai scris Ion Chicu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților