[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce au discutat Plahotniuc și Erdogan, la Chișinău
18 Octombrie

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care este şi coordonator al coaliţiei de guvernare, s-a întâlnit, ieri-seara, la o cină de lucru, cu preşedintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, Vlad Plahotniuc a menţionat „performanţa guvernării actuale de a fi singura care a reuşit să aibă o relaţie strategică foarte bună cu cei trei vecini şi parteneri din zona Mării Negre: România, Ucraina şi Turcia”.

Potrivit PDM, discuţia cu preşedintele Erdogan s-a axat, totodată, pe modul în care poate fi crescută prezenţa investitorilor turci în Moldova şi pe modul în care poate fi intensificată şi mai mult cooperarea dintre Turcia şi Moldova.

„Vlad Plahotniuc a subliniat şi faptul că relaţiile politice, strategice, economice sau de cooperare regională dintre Moldova şi Turcia au progresat mult în ultimii trei ani, amintind schimbul foarte bun de experienţă dintre cele două ţări în domenii cheie, precum construcţiile, turismul sau agricultura”, se spune în comunicat.

La rândul său, într-o postare pe o rețea de socializare, Vlad Plahotniuc a scris că, parteneriatele se văd mai ales în proiectele concrete.

„Republica Moldova și Turcia sunt un bun exemplu în acest sens. Am avut ocazia să-l revăd pe președintele Erdogan, de această dată la Chișinău. În cadrul cinei de lucru, pe care am avut-o, am discutat despre consolidarea cooperării între ambele state, mai ales pe dimensiunea economică”, a scris Plahotniuc.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților